Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Tatil dönüşü kilo aldım sendromu

Herkesin metabolizması kendine ama bu kadarı da fazla, insan tatilden dört kilo alarak dönmemeli! Bende tatilden geriye ne yaz aşkı kaldı, ne de yaz eğlencesi; düpedüz kilolar kaldı. Ramazan'la beraber kaçan ipin ucu tatille bütünleşti; muhteşem bir ikili oldular. "Peki ya tatil kilolarını hızlıca vermenin bir yolu yok mu, imdat!" diyerek sevgili diyetisyenim Serap Akyol'u aradım. "Serap yardım et, ne yapayım?" dedim. "Yumurta ye" dedi. "Yok canım, yaz vakti yumurta mı yenirmiş" dedimse de dinletemedim, yumurta dedi başka bir şey demedi. Derhal 30'lu yumurtalar alındı.
Diyetisyen Serap Akyol şöyle diyor: "Güzel bir omletle başlayacağınız öğünde gün boyu tok kalacağınızı unutmayın. Yapılan bir araştırmada kahvaltıda yumurta yiyenlerin, yemeyenlere göre yüzde 55 daha fazla kilo verdiği gözlenmiş. Bununla beraber diğer öğünlerdeki kalori alımı da ortalama 200- 250 kalori azalmış."

YAĞLARINIZI SEBZELERLE YAKIN
Serap Akyol, karın bölgesindeki yağlanma için yağ yakıcı sebzeleri diyetime ekledi. Mevsimin gözdesi olan kabak, taze fasulye, ıspanak, pazı, semizotu ve yeşillikleri yemek olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca blender'dan geçirilip taze, günlük olarak içilebilir. Zaten mevsim yazken bol bol sıvı almak gerekir. Yeşil karışımları eksik etmemeniz yerinde olur. Bu sebzeler vücuttaki yağları yakmanın yanında kalsiyum, magnezyum, A ve C vitamini gibi pek çok faydalı içeriğe sahip. Hastalıklara karşı koruyucu, mide ve bağırsak dostu. Bu sıcak ve nemli havalarda halsiz kalıyor ve kendinizi güçsüz hissediyorsanız mutlaka sebze tüketin.

ÖDEM ATICI İÇECEKLER
Benim gibi seyahat halinde olanların en büyük sorunu ödem. Ellerde, ayaklarda ve özellikle yüzde oluşan bu şişkinliklerden kurtulmak adına mucize reçeteyi Serap Akyol'dan sizler için kaptım. 1 litre kaynamış suyun içine birer tutam mısır püskülü ve kiraz sapı ekleyerek 10 dakika demleyin. Bunları aktardan temin edemeyenler hazır sallama poşet formlarını da kullanabilirler; ikişer poşet yeterli. Sonrasında içine maydanoz, nane ekleyip soğumasını bekleyin. Şişeye aktarıp tarçın ve karanfil de ekleyerek buzdolabına koyun. Sabah evden çıkarken içine biraz da limon sıkarak buz gibi iksirle güne başlayın. Kilolalarımızın gittiği günler dileğiyle....

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA